Wedstrijdverslag ZVH H2 – Dosko H1

What is love?

Dat vroeg Haddaway zich af in het gelijknamige liedje, uitgebracht in 1993.
Ook uitgebracht in 1993, Lennart de Vries. Toevallig zegt u? Ik weet dat zo net nog niet. Ondergetekende komt uit een christelijk gezin, daar zijn we niet zo’n fan van het woord toevallig.

Maar toeval of niet, het is dus wel gewoon zo.

Afgelopen vrijdag was zo’n dag waarbij de zoektocht naar de vraag van Haddaway geprobeerd werd te beantwoorden. Onze blonde, keilange middenblokkeerder Lennart de Vries stapte in het huwelijksbootje. Gefeliciteerd hè.
Daarmee stapte hij dan weliswaar voor eventjes uit ons volleybalteam, maar dat wij niet voor één gat te vangen zijn, is inmiddels in Zevenhuizen wel bekend.

Over afwezigheid gesproken. Je zou verwachten dat, als je een ruim een halfjaar geen wedstrijd hebt gevolleybald, je er in ieder geval  voor zorgt dat je de 1e wedstrijd van het seizoen fit en aanwezig bent. Remco de Hoop dacht daar anders over, een schouderblessure hield hem in ieder geval deze wedstrijd nog aan de kant. Moet confronterend zijn geweest voor hem hoe goed zijn positie werd ingevuld door een buitenaanvaller. Maak mij overigens überhaupt zorgen of hij nog wel gaat spelen, toen het team voor de wedstrijd een koffie naar binnen zat te slurpen, was onze Co al lekker pils naar binnen aan het gieten. Zelden zo’n grote glimlach op zijn gezicht gezien.
Nog iemand die schitterde in afwezigheid, coach Tristan. Hij zou wellicht nog komen, maar wel later zijn, dus bedachten wij ons dat we ervoor zouden zorgen dat de wedstrijd voor ons flink zou uitlopen. De ANWB hielp ons een handje en creëerde wat files, helaas mocht dit alles niet baten. Geen Tristan te bespeuren in Zevenhuizen. Zou te maken kunnen hebben met het feit het 1e damesteam van ZVH niet hoefde te spelen. Is volgens onze coach namelijk:  “Een leuk team om naar te kijken”

Gelukkig was Johan van Zelderen wel van de partij, dus aan coaching geen gebrek.
Misschien wel leuk om gelijk een prijsvraag in dit wedstrijdverslag te proppen.

Waarom loopt Johan van Zelderen soms te ijsberen naast de zijlijn?
Antwoord A: Hij moet plassen.
Antwoord B: Hij heeft spelverdeler Frank er net uitgehaald, maar vraagt zich af of dit een goede keuze was.
Antwoord C: Hij probeert de serverende partij uit zijn concentratie te halen.
Antwoord D: IJsberen zijn Johan zijn favoriete beren.
Antwoord E: Bijna alle bovenstaande antwoorden zijn goed.
Antwoord F: Bijna alle bovenstaande antwoorden zijn fout.

Degene die het snelst het juiste antwoord weet, mag het ons vertellen, wij weten het namelijk niet.

We hadden het zojuist over afwezigheid, geen Lennart de Vries, geen Remco de Hoop, geen Tristan. Ik hoef Tristan zijn achternaam niet te noemen, omdat we maar één Tristan in ons team hebben. Dit is misschien verwarrend, maar we hebben wel twee Remco’s en twee Lennarts. Die moet ik dus wel met achternaam noemen. Wil dit wel even kwijt, omdat ik begrijp dat het vragen oproept.

Er is gelukkig ook wat te noemen over aanwezigheid. Chris heeft zijn officiële debuut gemaakt. Hij heeft de overstap gemaakt van Vollingo. Fijn dat deze vereniging er begrip voor kon opbrengen dat hij de overstap maakte naar een grotere vereniging, met veel ambitie.
Daarnaast waren vanuit Jongens A ook Jonathan en Rick de Jong a.k.a. Rick Zwembad van de partij. Ik vermeld hierbij Rick Zwembad omdat Jongens A twee Rick de Jongs in het team heeft. Je gelooft het haast niet hè.
Maar leuk dat jullie erbij waren jongens.

Om nog even terug te komen op de vraag van Haddaway, What is love? Zoals vermeldt heeft Lennart de Vries een goede poging gedaan om daar vrijdag een antwoord op te geven.

Het echt antwoord kwam echter afgelopen zaterdag.

What is love? Drie sets achtereenvolgens winnen, om daarna de laatste set aan de tegenpartij te gunnen.

ZVH DOSKO