Het einde in zicht!

Voor DOSKO zit het seizoen er alweer bijna op. De meeste teams spelen binnenkort hun laatste wedstrijden. En dus is het goed om even te kijken hoe de teams ervoor staan. Is het seizoen al klaar? Of komen er toch nog hele spannende weken aan.

We beginnen bij het vlaggenschip van DOSKO, Heren 1. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de spanning eruit. Handhaving is gerealiseerd en dus strijd het team nog voor de eer. Hoewel de spanning er inmiddels af is, staat er natuurlijk nog altijd een kraker op het programma. 22 april spelen zij de wedstrijd van het jaar. Het gaat hier om DOSKO-Thor. De heren zullen er op gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen.

Na de degradatie vorig jaar heeft Heren 2 zich dit seizoen herpakt. Ook zij moeten nog 2 wedstrijden en staan op een keurige 3e plek. Helaas is plek 2 te ver uit zicht om nog mee te doen voor promotie, maar met een 3e plek heeft Heren 2 het gewoon heel erg goed gedaan.

In de competitie van Heren 3 is de spanning er zeker nog niet af. Na een fantastisch seizoen vorig jaar, waarin de mannen van Bram de Gier zonder verliespartij kampioen werden, strijden zij wéér mee voor het kampioenschap. Het team is afhankelijk van de concurrent, maar het vertrouwen is er nog steeds dat ook dit jaar een rondje op de platte kar gereden kan worden. Kampioen of niet, ze gaan sowieso meestrijden om promotie omdat de 2e plek al veilig gesteld is. Een geweldige prestatie van dit jonge talentvolle team.

Dames 1 draait een prima seizoen. Ze staan dan ook op een keurige 6e plaats. Maar met nog 4 wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren in de competitie. De dames zullen elke wedstrijd hun nodige punten moeten pakken om deze plek te behouden, en misschien nog wel een plaatsje stijgen.

Ook voor Dames 2 is het seizoen heel erg spannend. Zij zullen de laatste 2 wedstrijd volle bak moeten om kans op de degradatie te ontlopen. Na een goede wedstrijd tegen de nummer 3 vorige week zullen zij deze periode met vertrouwen ingaan. Over een paar weken zullen we weten of de dames ook volgend jaar weer in de 2e klasse uit zullen komen.

Dames 3 promoveerde vorig jaar naar de 3e klasse. Naarmate het seizoen vorderde pakten de dames steeds meer punten. Dit resulteert uiteindelijk in handhaving. Dit team is nog jong en volgend jaar zullen zij proberen om wat plekjes hoger te eindigen dan dit jaar. Zit er misschien zelfs promotie in?

Voor het eerst heeft DOSKO een team in de mastercompetitie. De dames die dit seizoen voor het eerst met elkaar samenspelen hebben een lastig seizoen achter de rug. Ze zijn dan ook op de laatste plaats geëindigd. Volgend jaar zullen zij opnieuw een poging wagen in de competitie, wie weet zit er meer in.

De senioren teams hebben het over het algemeen goed gedaan dit seizoen. Voor een aantal van deze teams komen er nog spannende, maar leuke weken aan. Staan zij na dit seizoen met lachende gezichten? Of overheerst is misschien toch wel wat teleurstelling. Wij gaan uit van het eerste!

Niet alleen de senioren hebben dit seizoen prima gepresteerd. Ook beschikt DOSKO over een talentvolle jeugd. Om te beginnen bij Meiden A1. Na een knappe 2e plek voor de kerst, staan zij nu bovenaan! Voor hen zit het seizoen er op, wel kan de concurrent er nog overheen. Maar de 2e plek is veilig. Wederom een goede prestatie van de oudste jeugd bij de meiden!

Niet alleen Meiden A1 heeft het hele jaar bovenin meegedraaid. Ook Jongens C heeft heel goed gespeeld dit jaar. Dit jongens team speelt voor de tweede keer met elkaar samen, en dat betaalde zich uit. Voor de kerst werden zijn gemakkelijk kampioen! Dat betekende promotie voor de mannen. Het kampioenschap was goed voor het vertrouwen, en dat was te zien. Ook in de 1e klasse hielden de jongens zich goed overeind. Met nog 1 wedstrijd te gaan is een hele goede 3e plek binnen handbereik. En dat geeft mogelijkheden voor volgend jaar!

En dan als laatste, maar zeker niet de minste. Hebben we Meiden C. Voor de kerst presteerden zij om op een knappe 2e plaats te eindigen. Doelstelling was dan ook om na de kerst kampioen te worden. En met nog 2 wedstrijden te gaan kan dat nog steeds! Op dit moment staat het team, wat onder leiding staat van Chantal Beltman, op de 2e plek. Maar heeft minder wedstrijden gespeeld dan de concurrent Nesselande. Dus meiden zet hem op!

De voorzitter mag trots zijn op de prestaties van zijn vereniging. Over een paar weken mag iedereen genieten van een wel verdiende vakantie om na de zomer weer van zulke prachtige resultaten te halen. De actuele standen kunt u HIER bekijken.