Heren 3 wint uitwedstrijd in Utrecht

Heren 3 heeft 4 punten uit Utrecht meegenomen naar Stolwijk, broodnodige punten. Een uitwedstrijd met Tovo stond op het programma en dat ook nog op vrijdagavond om 19:30. Vooraf werd er al besproken om op tijd weg te gaan in verband met het drukke verkeer. Ondanks het overleg presteerden een aantal mannen het toch om eigenlijk vlak voor het begin van de wedstrijd pas de zaal in te komen lopen. De wedstrijd kon wel al beginnen, heren 3 was namelijk met 6 man en die konden starten.

Met de teruggekeerde Tom en voorzitter Jeffrey in de basis begon de wedstrijd sterk. Al snel werd er een comfortabele voorsprong gepakt waardoor er makkelijk gevolleybald kon worden. Met een goede passing en sterke aanvalskracht werd de set dan ook vrij snel naar zich toe getrokken. De uitslag van de eerste set: 12-25 winst. Heren 3 was wel blij met de time-outs die werden aangevraagd, zo konden de wisselspelers zich nog even warm lopen. Dat was nodig ook.

Maargoed, de eerste set werd ruim gewonnen en dus was het vertrouwen ook hoog. Een aantal wisselingen binnen het team vonden plaats en zo trok het team weer ten strijde om ook set 2 binnen te slepen. Scher blijven, weinig eigen fouten maken en goed op je posities zitten. Met deze woorden ging het team het veld in. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken. Het liep eventjes anders. Vanaf het begin van de set liep dosko een aantal punten achter de feiten aan en het lukt maar niet om de voorsprong te pakken. De set werd dan ook verloren met 25-21. Tussenstand in sets: 1 -1

Ondanks de verloren set hield heren 3 het vertrouwen, opnieuw met wat wisselingen moest de 3e set wel gewonnen worden. Iedereen weer op scherp gezet en knallen maar. Maar ook deze set liep het even anders, weer kon de voorsprong niet worden gepakt. Richting het einde van de set liep heren 3 nogsteeds tegen een kleine achterstaand aan, maar met alle wissels die er plaats vonden werd er op het nippertje nog de overwinning gepakt. 24-26 de uitslag van set 3.

Set 4 moest hoe dan ook worden gewonnen om 4 punten mee te nemen. Deze set liep soepel, de voorsprong was er vanaf het begin van de set en deze werd niet meer uit handen gegeven. Wel kwam Tovo iets dichterbij, maar de set werd met 22-25 gewonnen.

Ondanks dat zo’n beetje de helft van het team bijna geen warming up hadden toch 4 punten mee naar Stolwijk. Een doordeweekse uitwedstrijd winnen is voor dit team altijd lekker. Volgende wedstrijd wordt weer in de eigen vertrouwde sporthal gespeelde, dan hebben we ook meteen een derby te pakken. De mannen van VCH komen dan op bezoek. Tot dan op de tribune!