Heren 1 verliest finale, maar heeft zich laten zien

Dosko heren 1 en bekerwedstrijden, het blijkt een hele goede combinatie te zijn. Al jaren laten zij zich zien tot in de laatste fase van het bekertoernooi. Ook dit jaar was het weer zover, Dosko haalde de bekerfinale. De route naar de bekerfinale verliep eigenlijk zonder al te grote problemen, met als hoogtepunt de winst in de kwartfinale op Woerden. Een tegenstander uit de 3e divisie en ook nog eens op een hogere plek op de ranglijst. Wat volgde was een zenuwslopende halve finale in Scheveningen tegen Kalinko. Er werd weliswaar met 3-0 gewonnen, maar de setstanden eindigden alle drie met 2 punten verschil. Het feestje kon alvast beginnen, want heren 1 kon zich opmaken voor alweer een bekerfinale.

De voorbereiding

De voorbereiding naar de finale verliep goed, er werd hard getraind en de week voor de finale werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld om in vorm te raken. De tegenstander van Dosko zou een hele sterke zijn. De kampioen van de 3e divisie. Dosko was niet bang voor deze tegenstander, want ook Woerden werd verslagen. Er werd een bus geregeld en zo ging Dosko met een groep supporters richting de finale.

De wedstrijd

De spanning was voelbaar in de sporthal, zowel bij de spelers als bij de supporters. Zat er een stunt in tegen Alvo, of was deze tegenstander echt te sterk. Tijdens het inspelen zag je wel dat de tegenstander echt kwaliteit had en dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden, maar toen de wedstrijd begon zag je toch ook dat er aan hun kant van het veld ook fouten werden gemaakt. Dosko kon eigenlijk redelijk mee met de tegenstander en het geloof op de winst in de eerst set werd alleen maar groter. Er waren mooie lange rally’s en ook op beslissende momenten pakte Dosko het punt. Zo gebeurde het dat Dosko ineens op setpoint stond. De supporters vierden al feest, wilden het punt het liefst zelf maken. Alleen het punt bleef uit, Dosko kreeg een setpoint tegen en zo ging het een tijdje door. Uiteindelijk was het Alvo die er met de eerste set vandoor ging. Setstand: 28-26.

2e en 3e set

Ondanks deze grote klap was het geloof er zeker bij Dosko, we konden ze hebben vandaag. De 2e set verliep dan ook redelijk gelijk op. Alleen op beslissende moment pakte Alvo toch het punt en was Dosko niet opgewassen tegen de ervaring van de tegenstander. Alvo pakte een flinke voorsprong halverwege de 2e set. De set leek verloren, maar Dosko richtte zich op en kwam nog flink terug, het werd zelfs nog even spannend, maar toen we er dichtbij waren pakte Alvo toch ook de 2e set. Setstand: 25-21.

Toen werd het geloof toch een stuk minder en kwam de vermoeidheid in de ploeg. Dosko probeerde het nog wel, maar Alvo was te sterk. De 3e set eindigde dan ook in 25-14. Een stunt zat er helaas niet in, maar Dosko heeft zich ondanks het verlies toch weer laten zien.