3e divisie. Fijne zomer. Doei

Het is weer een tijd geleden dat de columnist van zich heeft laten horen. Reden hiervoor is dat ondergetekende tegenwoordig wat te doen heeft. Noem het een excuus, noem het een reden. Noem het de torenhoge werkdruk in het onderwijs..
In ieder geval was uw columnist niet van plan om dit seizoen in radiostilte af te sluiten. Dat zou niet gepast zijn bij het spetterende einde van ons seizoen.

Vandaar, voor de laatste keer in seizoen 2018 – 2019, een haarfijn wedstrijdverslag.

Zaterdag 20 april. Een prachtige, zonnige dag. Niet bepaald een dag om in de sporthal te zijn.
Maar ja, daar heb je geen reet aan als je P/D wedstrijden moet spelen. Gelukkig wist de NEVOBO hier heel goed mee om te springen. Onze wedstrijden werden namelijk gespeeld in Noordwijk. En zo konden onze trouwe fans eerst heerlijk chillen op het strand om vervolgens ons te komen supporten. Waarvoor nogmaals onze dank! Het was ontroerend om te zien dat jullie de moeite namen om op zo’n mooie dag naar Noordwijk te komen.

Dat zoiets als een optimale voorbereiding niet bestaat bleek zaterdagochtend wel. Je kan op vrijdagavond netjes op tijd naar je nest gaan, maar als je vervolgens zaterdagochtend van de trap af dondert, dan heb je daar natuurlijk helemaal niets aan.
Een prima EHBO verzorging van Ada, en vervolgens een handig ondershirt lenen van Julian doet echter wonderen.
Ook wel eens leuk voor Julian trouwens, dat hij (zonder ondershirt) voor de eerste keer dit seizoen, en tevens laatste wedstrijd bij Dosko, voor één keer niet degene was die er het meest gay uitzag van iedereen.

Aan de andere kant.. Je niet voorbereiden is ook niet bepaald ideaal. Vraag dat maar aan de mannen van Waterlanders Heren 1. Dat ze op de laatste speeldag van de competitie werden veroordeeld tot het spelen van de P/D hadden ze niet echt zien aankomen.
Het was verdrietig om deze ervaren 3e divisie rotten af te zien druipen, overdonderd door het jeugdige geweld van ZVH en het enthousiasme van Dosko. Met een twee keer 2-0 verlies was het pleit voor hun beslecht.
Maar ach, de mannen konden lekker onder het genot van een biertje toekijken wie hun plek in de 3e divisie zou overnemen. De voorkeur was voor Dosko, dat konden wij wel waarderen. In dat opzicht zat het met de ware paasgedachte wel goed bij Waterlanders.

Dat Dosko – ZVH een kraker zou worden was niet moeilijk te voorspellen. In een oefenpot dit seizoen werd het 3-2 voor ZVH.
Op zo’n dag zijn het de details die de doorslag geven.
Het ging allerminst vanzelf, vanaf het begin in set 1 keken wij tegen een achterstand aan. Maar gelukkig wist onze coach goed de rust te behouden. Door te vertellen dat de fouten bij ZVH wel zouden komen wist ons wat zelfvertrouwen hoog te houden. Aan blijven haken, bleek het belangrijkste.
En dat deden we. Bij de 18 stond het scorebord weer gelijk.
Het einde van de set was voor ons, mede mogelijk gemaakt door een paar heerlijke killblocks van Ed. 20-25 in ons voordeel.

1-0 voor, nog maar 1 set nodig. ZVH wankelde en wij dachten er op los te beuken in set 2.
Maar weet je wat het is? Dan moet je dat wel doen. En het vervelende was, dat wij dat niet deden.
ZVH echter wel. Sterk volleybal over meerdere schijven aan de andere kant van het net zorgden voor een ruime voorsprong voor de mannen uit Zevenhuizen. 23-15 voor ZVH.
Johan bracht met een sterke service serie de spanning nog enigszins terug, maar toch trok ZVH de stand weer gelijk. 25-21 en de stand in sets weer 1-1.

Een 3e set tot de 15 punten moest de beslissing brengen. Gespannen koppies zowel in het veld als op de tribune.
ZVH kwam weer sterk uit de startblokken, maar wij wisten snel te reageren. Met een 8-6 voorsprong wisselden we van kant. En de befaamde uitspraak van Johan van Zelderen luidt: “Wie als eerst bij de 8 is wint de set”

Dat je op een dag als vandaag iedereen nodig hebt, blijkt maar weer. Johan Verdoold maakte een moeizaam seizoen door met veel blessureleed. Maar toch was hij het die met heerlijke ketser de voorsprong naar 9-6 wist te brengen. Het verzet van ZVH leek gebroken.
Met nogmaals een service serie werd de voorsprong uitgebreid naar 13-7.
Een heerlijk knal van Ed bracht ons nog verder, naar 14-9. Nog slechts 1 punt nodig om promotie af te dwingen!
Een catastrofale fout op het eerste wedstrijdpunt bezorgde ons de overwinning en daarmee de promotie!

De opluchting was groot, de vreugde nog groter. Dosko voor het eerst in de geschiedenis naar de 3e divisie!

————————————————————————————————————————————–

Het voelt wat onnatuurlijk om een verslag te schrijven dat heel dicht bij de realiteit ligt. Wen er maar niet teveel aan…

Fijne zomer allemaal.

Liefs,