Heren 1 deelt koppositie na 5 wedstrijden

De kop is eraf. De eerste wedstrijden van het seizoen zitten erop en de meeste teams genieten dit weekend van hun welverdiende rust in de herfstvakantie. Ook Heren 1 heeft een week vrijaf, tijd om de balans op te maken na de vijf wedstrijden die de mannen hebben gespeeld in seizoen 2018/2019.

VV Utrecht HS4 – Dosko

In de weken voor de competitiestart deed Heren 1 vertrouwen op in de beker, waarin maar nipt verloren werd van Haaglanden (3-2), dat uitkomt in de tweede divisie. Twee weken na de verloren wedstrijd tegen Haaglanden stond de wedstrijd tegen Utrecht op het programma. Traditioneel zijn wedstrijden in de Galgenwaard lastig voor de mannen van coaches Tristan en Johan, maar de laatste jaren mochten de punten toch regelmatig mee naar Stolwijk.

De eerste twee sets ging het spel heen en weer en duidelijk was dat Utrecht een tegenstander van formaat is. Desondanks werd de derde set gemakkelijk gewonnen. Utrecht rechtte de rug in de vierde set en sleepte met verzorgd volleybal ook de vijfde set binnen. 3-2 verlies in de Galgenwaard dus. Zuur, maar geen onterechte uitslag.

Dosko – VollinGo HS1

Thor speelt dit jaar in de andere poule in de promotieklasse, maar met VollinGo staat er voor Dosko Heren 1 dit jaar toch nog een echte derby op het programma. Het vlaggenschip van de Goudse volleybalvereniging heeft roerige jaren achter de rug en speelt nu voor het tweede jaar op rij in de promotieklasse.

In een redelijk gevulde Stolp stond Ronald Heijstek de mannen van Dosko bij om deze lastige horde te nemen. Na de 3-2 in Voorburg en de 3-2 in Utrecht werd het tijd voor een overwinning. Met name in de aanval liep het gesmeerd in de eerste set. Net als een week eerder besliste Dosko de eerste set in de beslissende laatste fase (25-23). In de tweede set viel het kwartje de andere kant op en ook in de derde set trok VollinGo aan het langste eind. Toch bleek de Stolp als zoveel keer eerder een onneembare vesting. In de vierde set won Dosko overtuigend en in de vijfde set bleef er helemaal geen spaander heel van VollinGo (15-4).

VCV HS2 – Dosko

Vijf punten na twee wedstrijden zijn de cijfers van een stabiele middenmoter en dat is niet echt de ambitie die Dosko dit seizoen heeft. Uit tegen VCV was het daarom goed om te zien dat niet iedere wedstrijd in 3-2 hoef te eindigen. De jonge honden van VCV wisten bij het inslaan nog indruk te maken, maar kwamen tijdens de wedstrijd slechts eenmaal boven de twintig uit.

E r werden weinig fouten gemaakt en er was vooral veel plezier! In nog geen anderhalf uur werd er afgerekend met de mannen uit Veenendaal. Met een welverdiend biertje in de oktoberzon werd de eerste vijfpunter van het seizoen gevierd.

Dosko – Jan-Jelle’s Timmerwerken – USV Protos HS3

De naam van USV Protos is bij de mannen van Dosko een naam die ieder seizoen een glimlach op het gezicht brengt als de indeling van de competitie bekend wordt. Uit tegen Protos is namelijk altijd een feest. Of je wint of verliest, het is daar altijd gezellig. Dat was het gelukkig op zaterdag 13 oktober in de heenwedstrijd ook: overtuigende 4-0 overwinning in de eigen Stolp.

Switch HS2 – Dosko

Switch was alweer het derde team uit de Domstad dat Dosko trof. Net als de Galgenwaard is de hal Nieuw-Welgelegen geen hal waar Dosko Heren 1 alleen positieve ervaringen heeft. Het is altijd oppassen geblazen bij Switch. Toch was er op deze avond geen vuiltje aan de lucht! Alleen in de derde set werd het even spannend (25-23). De andere sets wist Dosko makkelijk te winnen en het volleybal zag er met regelmaat meer dan verzorgd uit!

Na de eerste vijf wedstrijden gaat Dosko samen met VV Utrecht aan kop. In de laatste drie wedstrijden wist Dosko het maximale puntenaantal te halen, waardoor het team afstand heeft genomen van de middenmoot. Zaterdag 3 november staat de topper tegen VOC-Maarssen op het programma. Het team uit Maarssen heeft slechts één verliespunt minder dan Dosko. Tijd om daar verandering in te brengen….