Een uitje naar de Domstad

Lief dagboek,

Vanmorgen heb ik weer in mijn bed geplast, heb tegen mama gezegd dat ik denk dat het komt omdat ik nog een groot glas water heb gedronken voordat ik ging slapen. Mama lachte lief naar mij en zei: “Kan gebeuren jongen, je bent tenslotte nog maar 18”. Ik twijfel of ze mijn smoesje geloofde, want het lag echt niet aan dat glaasje water. Ik plas namelijk wel eens vaker in mijn bed als ik die dag daarna een spannende dag ga beleven. Bij schoolreisjes en verjaardagen is het ook altijd raak.

Ja lief dagboek, vandaag staat er heel wat op de planning. Volleyballen met mijn vriendjes, en daarna een paar dansjes wagen op het Sneeuwbalfestival. Is niet raar toch, dat ik dan van spanning en enthousiasme vannacht in mijn bed heb geplast?

Moest wel vroeg uit de veren zeg! Die studenten uit Utrecht snappen het wel, des te vroeger je speelt, des te sneller je aan het bier kan! Over kannen gesproken trouwens…  daar kom ik zo nog op terug.

Ik word opgehaald met de auto, hopelijk laten ze mij voorin zitten, want dat mag ik de DJ zijn. En daar vind ik mezelf heel goed in, het is toch niet voor niks dat ik voor elke thuiswedstrijd de afspeellijst mag regelen?
Lekker zeg, in zo’n warme auto zitten, die knuppels die uit Gouda vertrekken gaan een pleuriseind met het openbaar vervoer. Stelletje stakkers. Wel chill dat ik vannacht bij hun mag blijven slapen, dan plas ik tenminste niet in mijn eigen bed.

Protos, wat een prachtige vereniging zeg. Veel vrouwen zeg, ik heb dan wel een vriendin, maar stiekem een beetje kijken mag wel hè, lief dagboek?
De jongens hebben het vaak over deze kantine, hoe ze hier samen met dames 1 een keer moesten spelen. En daarna het behoorlijk gezellig hebben gemaakt. Ik kan me het ondertussen al een klein beetje voorstellen.

De warming up, ik ben blij, want we mogen muziek aanzetten. Dat betekent dat mijn geweldige afspeellijst in Utrecht te horen is. Gaaf hè.
Vorige week stond ik zomaar in de basis, zou de trainer het vandaag weer doen? Extra spannend, want vandaag zijn allebei de trainers erbij.

Yes! Ik mag beginnen, en terecht, die krullebol hoort ook heel niet in de basis te staan.

Huh, was dat set 1 al? Ik heb pas één bal kunnen aanvallen!

Huh, was dat set 2 al? We zijn niet eens een rondje doorgedraaid?

Oh kak, er wordt een trommel gehaald. Nu ben ik niet meer degene die het meeste lawaai in de zaal maakt. Het maakt me daardoor een beetje onzeker..
Oei en nu gaat in het in de derde set nog helemaal mis ook. Ik sla opeens alle ballen in het blok!? Hoe kan dat nou?

Niet huilen nu, er is nog niks aan de hand. Niet huilen!
Oef dat ging maar net goed.
Set 4 ga je gewoon weer lekker aan de bak. Goeie dag wat gaat het weer rap zeg, 24-14 alweer. Beter mag ik het laatste punt scoren.
Yes, laatste punt gescoord, ik ben echt een baas.

Hop hop, snel naar de kantine. Is kijken of het nu wel echt waar is wat ze zeggen..
JAAAAA kannen van 3 liter pils ! Heerlijk.

Ze noemen het hier dan wel “De Hel van Protos”. Eerlijk gezegd is het meer een warm bad waar je invalt.

Jammer dat we hier niet heel lang kunnen blijven. Ga toch eens nadenken of ik wel echt een marinier wil worden, misschien kan ik hier wel gaan studeren.

Yeheess, op naar Sneeuwbalfestival!

Wauw, iedereen wil met me op de foto omdat ik zo’n lauwe muts op mijn hoofd heb. Dat was ook een veel beter idee dan zo’n idiote pruik die die andere gasten op hebben.

Kijk me gaan, ik dans iedereen de toko uit. Tenminste, dat denk ik. Waarschijnlijk ziet het er door de ogen van de mensen om mij heen iets anders uit.

Hè hè, dat was me het avondje wel. Nu nog snel even 2 kapsalons naar binnen schuiven, en dan snel naar huis.

Hhhmmm. Lekker lepeltje lepeltje liggen naast mijn favoriete teamgenoot. Hoop voor hem dat ik niet hoef te plassen..

————————————————————————————————————————————–

27-01-2019