Down to earth voorafgaand aan de maansverduistering

Het is vandaag 21 januari 2019.
Een bijzondere dag, zeker voor onze Maan. (En daarmee bedoel ik niet de zangeres, maar dat dingetje in de lucht, dat het zonlicht weerkaatst) Irritant eigenlijk dat we een zangeres hebben die Maan heet, want hierdoor moet ik dus weer gaan uitleggen dat ik het niet over haar heb, maar over onze enige natuurlijke satelliet van de aarde. Stomme Muts.

Maar goed, een bijzondere dag dus.
Want vandaag is de Maan het onderwerp van gesprek, het houdt de gemoederen nogal bezig. Vannacht was namelijk de Superbloedmaan te zien. En dat niet alleen, ook was er een Maansverduistering.
Persoonlijk haal ik mijn spiritualiteit niet uit onze planeten en natuurlijke satellieten, maar er zijn vele mensen op planeet aarde die dit wel doen. En eerlijk is eerlijk, zo’n verschijning als vannacht doet wel wat met je hoor..

Hetgeen mij bijzonder raakte was de overlap die de Superbloedmaan en de Maansverduistering hadden, met de wedstrijd van afgelopen zaterdag.
En voordat u denkt: “Ja leuk meneer de columnist, maar je kan altijd wel wat verzinnen en dingen met elkaar vergelijken”
Dan zeg ik: “Klopt, maar je kan ook gewoon normaal doen, en mij mijn stukje laten schrijven”

Maar goed de vergelijkingen dus..
Allereerst de “Superbloedmaan”.
Het zal u niet verbazen dat dit over Dosko gaat. Het woord Super wordt in dit geval verleend omdat de maan iets dichterbij de aarde staat, en daardoor groter lijkt.
Nu zijn wij jongens uit het nuchtere Stolwijk en omgeving, ook heel “down to earth”. In tegenstelling tot de jongens van VCV, die zijn dat juist helemaal niet. Dat blijkt wel uit het feit waar de naam VCV voor staat: Volleyballende Conservatieve Vleermuisjes.
Ja sorry hoor, dat kan je niet helemaal serieus nemen.
Daarnaast luisteren wij ook regelmatig naar het nummer van Keltek: Down to earth. Dat pleit ook in ons voordeel.
Het woord Bloed verleend zich aan het feit dat er tijdens de Maansverduistering, geen direct zonlicht op de maan schijnt, maar wel indirect waardoor het rode kleur krijgt.
Je zou denken dat dit in het voordeel van VCV pleit, aangezien zij in een rood / zwart tenue spelen. Maar zoals vermeld, het gaat om het indirect zonlicht en niet het directe. Wij spelen in een geel / blauw tenue, in directe vorm dus geen rood. Maar op onze rug zijn wel rode tinten van onze sponsor te zien. (Reclame: Dit is onze nieuwe sponsor Heating Services, voor al uw elektriciteitsdingen enzo)
Dat laat zien dat wij indirect wel rood uitstralen en daardoor ook het tweede teken van de superbloedmaan vertegenwoordigen.
Als laatste staat de superbloedmaan in zijn geheel voor: Sterk, superieur, aantrekkelijk, adembenemend, frivool. Ik hoef u niet te vertellen welk team deze kenmerken vertegenwoordigd.

Al met al komt de Superbloedmaan dus verrassend overeen met de eigenschappen van Dosko.

Maar het bijzondere is dat de Maansverduistering dan weer erg met VCV overeenkomt, het heeft er trekjes van.
De Maan staat voor emoties, en als de Maan verduisterd kunnen gevoelens rondom relaties, gezinnen en volleybalteams onder druk komen te staan. Onverwachte, maar ook een klein beetje verwachte gebeurtenissen kunnen deze emoties triggeren en tot uitbarsting laten komen.
Dit overkwam VCV na afloop in de kleedkamer. Gelukkig werd de situatie niet penibel.
Daarnaast is de tweede kleur die VCV draagt, zwart! En wat krijg je bij een Maansverduistering? Precies, het wordt zwart.

De overeenkomsten zijn bizar accuraat hè. Het wordt bijna eng!
Dat je denkt van: It’s getting in your head man!

Overigens, om even via een leuk feitje de gemoederen weer een beetje te bedaren. Nu we het toch enigszins over het heelal hebben.
Weet u de planeet Uranus aan zijn naam is gekomen?
Honderden jaren geleden zaten twee professoren op een avond door een telescoop te kijken, op zoek naar nieuwe planeten, Mars was inmiddels gevonden, precies toen één van de professoren een Mars aan het eten was, de benaming was daardoor gauw gemaakt.
Bij Uranus ging het anders, doordat er wat op de lens van de telescoop zat, leek de planeet net op een mooi stel billen. Dus zei de ene professor tegen de ander: “It looks exactly like your anus!”
En hiermee was de benaming van Uranus een feit.

Het was weer een vermakelijke dag in Het Kwartier afgelopen zaterdag.

Resultaat: Dosko wint met 4-0