Single Blog Title

This is a single blog caption

Heren 1 moederziel alleen bovenop de apenrots

Zaterdag 3 november, of beter gezegd Movember. Dosko betrad het veld, waar bij de één wat extra paar plukjes gezichtsbeharing te zien was, zag je bij de ander vanwege zijn woeste baard geen enkel verschil. Ik noem geen namen. In ieder geval hebben die extra plukjes warme vacht ons geen windeieren gelegd. Je zou kunnen zeggen dat we onze snor wel wisten te drukken. Of anders gezegd, ons volleybalspel liep als een gesmeerde snorfiets.

Onder leiding van opperbaardaap, aanvoerder Arco, betraden 6 gretige baviaantjes het veld. Mede door het enthousiast op het borst kloppen van onze bankbavianen gingen we voortvarend van start. Echter bleken de kapucijnaapjes van Maarssen een pittige roedel te zijn. Na een heftig gevecht besliste Johan de eerste set door een geworpen banaan terug de apenkooi van Maarsen in te slingeren.

1. Dosko.

Zo die is vast binnen werd gedacht.
En dat is ook logisch, die set was ook gewoon binnen.
Maar goed, op naar deel 2. Het werd een kopie van set 1. Maar ook hier waren de bavianen van Dosko net wat sterker. Het spel snelde net wat soepeler door de lianen. Hierdoor werd ook set 2 binnen geslingerd.

2. Dosko.

Dan set 3. Maar ja, die leek ook weer op set 1 en 2. Daarom, om uw aandacht als lezer erbij te houden, hier een interessant feitje over bavianen.
Wist u dat bavianen elke dag 1/3 van hun lichaamsgewicht poepen?

Bizar hé! 1/3!
En wist u dat bovengenoemd feitje, echt totale onzin is?

3. Dosko

Set 4 dan maar. Hupsakee, al 4 trossen bananen in de fruitmand. Op naar de laatste. Helaas zakte de concentratie wat weg aan Dosko zijde. Maarssen leek op weg naar wat eerherstel. Vooral Johan viel uit zijn boom, hij zat met zijn gedachten al bij de kokosmelk. In zijn plaats kwam Edward binnen de lijnen, die had al 3 sets op zijn buik moeten krabbelen, en was hierdoor vastbesloten om dat laatste trosje bananen op te eisen. Dit resulteerde in een mooie ommekeer in de laatste set, met een 4-0 overwinning als resultaat.

Hierdoor klimmen de bavianen van Dosko naar de hoogste top van de boom.

Al met al een enerverende dag en natuurlijk apetrots.